Translate

Yazıcı sorunlarını düzeltme

Donanımı denetleyin

Çoğu yazdırma sorunu düzgün kurulmayan donanım nedeniyle oluşur. Burada, yazıcı donanımlarıyla ilgili sık rastlanan bazı sorunların çözümüne yönelik fikirler bulabilirsiniz.

Gücü denetleyin

Yazıcınızın elektrik kablosunun bir elektrik kaynağına takıldığından ve güç düğmesinin açık olduğundan emin olun. Paylaşılan bir yazıcıda veya ağdaki bir yazıcıda yazdırma yapıyorsanız, gerekli tüm bilgisayarların ve yönlendiricilerin de açık olduğundan emin olun. Yazıcınız veya başka bir aygıt aşırı gerilim koruyucusuna veya yedek güç kaynağına takılıysa, donanımın takılı ve açık olduğundan emin olun.

Kabloları kontrol etme (kablolu yazıcılar)

Yazıcının kablosunun yazıcıdan bilgisayarınıza düzgün bir biçimde bağlı olduğundan emin olun.

Tipik bir USB kablosu ve bağlantı noktasının resmi
Normal USB kablosu ve bağlantı noktası

Kablosuz bağlantıyı kontrol etme (kablosuz yazıcılar)

  • Yazıcının kablosuz seçeneğinin açık ve kullanılabilir olduğundan emin olun. Çoğu yazıcıda, kablosuz özelliği kullanılabilir durumdayken yanan mavi bir kablosuz simgesine sahip bir düğme vardır. Bu düğmenin yazıcınızın neresinde olduğunu öğrenmek ve nasıl açacağınıza dair yönergeleri bulmak için yazıcınızla birlikte verilen kılavuza bakın
  • Yazıcının kablosuz bağlantı testini çalıştırın. Çoğu yazıcıda yazıcının kablosuz bağlantı durumunu test etmek için bir menü seçeneği vardır. Bunu nasıl gerçekleştireceğinizi öğrenmek için yazıcıyla birlikte verilen yönergeleri okuyun veya yazıcıyı üreten firmanın web sitesindeki yönergelere bakın.
  • Windows 8.1 veya Windows RT 8.1 kullanıyorsanız Windows, Bluetooth veya başka türlü bir kablosuz cihazımı neden bulamıyor? adresindeki adımları uygulayın. Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa bilgisayarınızın ağ bağdaştırıcısında bir sorun olabilir.
  • Sürücüleri güncelleme
  • Birçok yazıcının düzgün çalışması için sürücü yazılımı gerekir. Güncel olmayan, uyumsuz veya hasarlı yazıcı sürücüleri, bilgisayarla yazıcı arasındaki iletişimi bozabilir. Kısa bir süre önce Windows 7'ye yükselttiyseniz, şu anki yazıcı sürücüsünün önceki Windows sürümü için tasarlanmış olması mümkündür. Son zamanlarda elektrik kesilmesi, virüs veya başka bilgisayar sorunlarıyla karşılaştıysanız, sürücüler hasar görmüş olabilir. Yazıcınız için en son sürücüyü indirmek ve yüklemek bu tür sorunları çözmeye yardımcı olabilir.
    Sürücü bulup yüklemek için üç yol vardır:
    • Windows Update’i kullanma . Windows Update’i önerilen güncelleştirmeleri otomatik olarak indirip yükleyecek biçimde ayarlamanız gerekebilir.
    • Yazıcı üreticisinin sağladığı yazılımı yükleyin. Örneğin, yazıcınız bir diskle birlikte geldiyse, bu diskte yazıcı sürücüsünü yükleyen yazılım bulunabilir.
    • Sürücüyü kendiniz indirin ve yükleyin. Üreticinin web sitesinde sürücü arayabilirsiniz. Windows Update yazıcınızın sürücüsünü bulamazsa ve yazıcı ile birlikte sürücüyü yükleyen yazılım gelmediyse, bunu deneyin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar