Translate

Kablolu ve kablosuz ağ sorunları

Bu öğretici Windows'daki kablolu (Ethernet) ve kablosuz (Wi‑Fi) ağ bağlantılarındaki sorunları belirlemenize ve gidermenize yardımcı olmak için tasarlandı. Bu eğitici belirli programlara ilişkin ağ bağlantısı sorunlarını kapsamaz.
Birçok nedenden dolayı Windows'da ağ veya Internet bağlantısı sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlara neden olabilecek bazı sık rastlanan durumlar şunlardır:
  • Kablosuz ağ bağdaştırıcısı anahtarının devre dışı bırakılması
  • WEP, WPA veya WPA2 güvenlik anahtarı veya parola sorunları
  • Kabloların düzgün bağlanmaması
  • Bozuk veya uyumsuz sürücüler
  • Eksik güncelleştirmeler
  • Ağ bağlantısı ayarları
  • Donanım veya yazılım sorunları
  • Windows 7'de kablosuz ağa bağlanma

    Kablosuz ağ bağdaştırıcısı olan bir dizüstü bilgisayarınız veya kişisel bilgisayarınız varsa, kullanılabilir kablosuz ağların bulunduğu bir listeyi görebilir ve ağlardan birine bağlanabilirsiniz. Kablosuz ağlar yalnızca bilgisayarınızda yüklü kablosuz ağ bağdaştırıcısı varsa, bağdaştırıcı etkinleştirildiyse ve kablosuz erişim noktası aralıktaysa görünür.

    Kablosuz ağları görüntülemek ve bu ağlara bağlanmak için:



    Get Microsoft Silverlight
    1. Bildirim alanında kablosuz ağ simgesini Kablosuz ağ simgesinin resmi tıklatın.
    2. Kablosuz ağlar listesinde, bağlanmak istediğiniz ağı ve sonra da Bağlan'ı tıklatın.
    3. Güvenli bir ağa bağlanıyorsanız, güvenlik anahtarını girip Tamam'ı tıklatın.

    Uyarı

    • Mümkün olduğunca güvenliğin etkinleştirildiği kablosuz ağlara bağlanmalısınız. Güvenli olmayan bir ağa bağlanırsanız, doğru araçlara sahip bir kişinin ziyaret ettiğiniz web siteleri, çalıştığınız belgeler ve kullandığınız kullanıcı adları ve parolalar dahil tüm yaptıklarınızı görebileceğini aklınızda bulundurun. Ağ konumunuzu Ortak konuma değiştirmek riski azaltmanızda yardımcı olur. Daha fazla bilgi için bkz. Bir ağ konumu seçme ve Kablosuz bir ağın güvenli olup olmadığını nasıl anlarım?

    Wi-Fi Korumalı Kurulum kullanarak kablosuz ağa bağlanma

    Windows 7 veya Windows Vista Service Pack 2'yi kullanıyorsanız ve yönlendiriciniz Wi-Fi Korumalı Kurulum'u (WPS) ya da Windows Şimdi Bağlan'ı (WCN) destekliyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek ağa bilgisayar ekleyebilirsiniz:
    1. Görev çubuğunun bildirim alanında kablosuz ağ simgesini Kablosuz ağ simgesinin resmi tıklatın.
    2. Ağınızı seçin ve sonra Bağlan'ı tıklatın.
    3. Güvenlik anahtarı veya parola yazmak yerine yönlendiricideki Wi-Fi Korumalı Kurulum (WPS) düğmesine basın. Yönlendirici otomatik olarak bilgisayarı ağa bağlanmaya ayarlar ve ağın güvenlik ayarlarını uygular.

    Not

    • WCN, ağı kurarken güvenliği varsayılan olarak açar. Daha sonra güvenlik ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

    Bağlantı sorunlarını giderme

    Kablosuz bir ağa bağlanırken sorun yaşıyorsanız, sorun giderme ipuçları için aşağıdaki bölümleri gözden geçirin.

  • Windows 7'deki sürücüleri güncelleştirme

    Ağ bağdaştırıcısı sürücüsü, bilgisayarınız tarafından kablosuz ağ bağdaştırıcınızla iletişim kurmak için kullanılan yazılımdır. Güncel olmayan, uyumsuz veya bozuk ağ bağdaştırıcısı sürücüleri ağ bağlantılarını engelleyebilir veya bağlantıların ara sıra kesilmesine neden olabilir.
    Yakın zaman içinde bir Windows işletim sisteminden başka bir işletim sistemine yükseltme yaptıysanız, şu anki ağ bağdaştırıcı sürücünüzün önceki Windows işletim sistemi için tasarlanmış olması mümkündür. Son zamanlarda elektrik kesilmesi, virüs veya başka bilgisayar sorunlarıyla karşılaştıysanız, sürücü bozulmuş olabilir. En son ağ bağdaştırıcı sürücüsünü indirmek ve yüklemek bu tür sorunları çözmeye yardımcı olabilir.
    Sürücü bulup yüklemek için üç yol vardır:
    • Windows Update'i kullanın. Windows Update'i önerilen güncelleştirmeleri otomatik olarak indirip yükleyecek biçimde ayarlamanız gerekebilir. Önemli, önerilen ve isteğe bağlı güncelleştirmeleri yüklemek sistem özelliklerinin ve diğer yazılımların ağ bağlantısı sorunlarınızı çözmesine yardımcı olabilir.
    • Cihaz üreticisinin sağladığı yazılımı yükleyin. Örneğin, bilgisayarınız veya ağ bağdaştırıcınız bir diskle birlikte geldiyse, bu diskte cihaz sürücüsünü yükleyen yazılım bulunabilir.
    • Sürücüyü kendiniz indirin ve yükleyin. Üreticinin web sitesinde bir sürücü arayabilirsiniz. Windows Update ağ bağdaştırıcınızın sürücüsünü bulamazsa ve bağdaştırıcı sürücüyü yükleyen yazılımla gelmediyse bunu deneyin.
    Ağ bağdaştırıcınızın sürücüsünü güncelleştirme ile ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki adımları izleyin. Windows ile uyumlu ağ bağdaştırıcılarıyla ilgili bilgi için Windows 7 Uyumluluk Merkezi'ne gidin.
    Tümünü göster

    Yönlendirici ve bağdaştırıcı bellenimini güncelleştirme

    Özellikle WEP güvenliğini kullanarak veya güvenlik kullanmadan bağlanabiliyorsanız, yönlendiricinize ve ağ bağdaştırıcınızabellenim yükseltmesi gerekebilir Bellenim, bir donanım cihazının içine yerleşik ve cihazın işletim sistemiyle nasıl etkileşimde bulunacağını denetleyen yazılımdır.
    Yönlendirici veya bağdaştırıcı üreticisinin web sitesinden bellenim yükseltmesini indirin ve web sitesindeki yönergeleri izleyerek veya indirilen dosyayla yükseltmeyi uygulayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar